Пилотите караха и на пистата в Хасково

Пилотите караха и на пистата в Хасково

Част от пилотите, които не взеха участие в първия кръг от БФК-НКС, решиха да направят изпитания на пистата в Хасково миналия уикенд. тестовете бяха организирани от Гърков картинг клуб. Състезателите имаха повече шанс по отношение на времето, тъй като дъжд в неделя заваля чак следобед и то за кратко, след което трасето дори изсъхна

В клас KZ обиколки въртеше Любомир Гърков, който се оказа сам на трасето в тази категория, след като Христо Искилиев, който по план трябваше да кара, не беше на пистата, тъй като не можа да си оправи мотора след повредата на състезанието за Купа Гърков.

В клас Rotax Junior дебют със състезателен картинг направи Виктор Николов, осигурен от екипа на Гърков. Виктор е добре познат с успехите си в ренталските състезания, но се представи на страхотно ниво и с далеч по-мощната машина.

Виктор бързо свикна с машината, като сподели, че много му е харесло и машината се кара много по-лесно от ренталката. Изпитания с машина от Junior направи и Петър Шингов. Той за първи път кара картинг от този клас. Двамата с Виктор направиха по над 100 обиколки всеки.

В клас Mini сред пилотите на пистата бяха Силвия Станчева и Георги Илиев, а в Mini BG караха Мартина Бонева, Стоян Драганов и Константин Шингов. Последният подобри значително представянето си и резултатите.