Пилотите масово ще бойкотират предстоящия кръг в Хасково

Пилотите масово ще бойкотират предстоящия кръг в Хасково

Масов бойкот от страна на пилотите ще има за 4-ия кръг от шампионата по картинг в Хасково. Много от състезателите от всички класове са недоволни от непрозрачното управление във федерацията и налагането на еднолични решения в последно време.

Сред пилотите, които няма да участват, са лидерите в Ротакс Джуниър и Ротакс Макс Христо Пенов и Любомир Гърков, водачът в Мини Никола Цолов, Лора Христова и Паоло Христов в Ротакс Джуниър, Емил Иванов, Николай Колев и Люсиян Савов от Мини и др.

Екипът на Иван Влъчков, който е сред водещите състезатели във висшия клас KZ2, е против кадруването в спорта и особено назначаването на Деян Заяков за технически комисар за предстоящия кръг в Хасково.

Отборът на Влъчков иска среща между отделните страните за изясняване на случая и подкрепя гръцкия технически комисар Паскалис Паскалидис заради неговия професионализъм и безпристрастност.

Председателят на клуба Хидролифт Валентин Йосифов, който е бивш член на управителния съвет, също изрази подкрепата си към протеста, като твърди, че членът на УС Росен Коларов еднолично определя кой да бъде технически комисар на състезанията.

Самият Коларов опроверга тези информации, като съобщи за karting.bg, че решенията кой да бъде технически комисар се вземат от всички членове на управителния съвет след гласуване.