Пилотите направиха 2 дни ползотворни тестове в Хасково при сложни условия

Пилотите направиха 2 дни ползотворни тестове в Хасково при сложни условия

Два ползотворни дни тестове направиха професионалните картинг състезатели у нас през миналия уикенд в Хасково. Организатор на сесиите беше екипът на Гърков Картинг Клуб, в които участваха близо 20 пилоти в различните класове. Осигурено беше времеизмерване, което улесни пилотите относно техните постижения.

В кралския клас KZ на линия бяха Любомир Гърков, Христо Искилиев, Калин Марков, както и местният пилот Кристиян Димитров, които направиха доста обиколки на студеното, но иначе сухо трасе.

В Rotax в изпитанията взеха участие Любомир Маринков и Виктор Алексов, които предизвикаха голям интерес с представянето на новите немски шасита Mach1. Първите тестове с двигатели от класовете Rotax Junior и Rotax Minimax бяха направени от Маринков и Милен Бахчеванов в края на съботния ден при неблагоприятни условия.

В неделния ден условията на пистата бяха благоприятни, от което се възползваха Алексов и Виктор Минков. Много добро беше представянето на Минков, който в една единствена сесия, в която той кара за деня, с абсолютно непознат за него картинг, направи най-бърза обиколка с няколко десети по-бавна от най-добрата на шампиона в същия клас у нас Петър Шингов.

В Junior на пистата сред пилотите бяха още Габриел Александров, Виктор Тодоров, Мартин Гарбев и Светлен Симеонов. С OKJ караше местният пилот Георги Илиев и Ангел Савлеков.

В Minimax сред пилотите на трасето бяха Калоян Гьошев и Бахчеванов. Гьошев беше с най-добри постижения, като близко до него бе Милен. Последният на моменти бе на 0.1 сек от Гьошев и също остана доволен от баланса и спирачките на Mach1, позволяващи много по-късни спирания.

Константин Шингов караше с машина от клас Mini, който навъртя доста обиколки и се подготвя за активен сезон през 2024 г. От Micromax сред пилотите на пистата бяха Даниел Пуцов и Борислав Манев.

От екипа на Гърков Картинг Клуб изразиха желание до края на годината да организират още един тестов уикенд на пистата в Хасково, ако разбира се времето го позволява.