Пилотите направиха тестове и на мокро (снимки+видео)

Пилотите направиха тестове и на мокро (снимки+видео)

За първи път тази година картинг пилотите у нас имаха възможност да направят тестове и на мокро. Това се случи вчера в Хасково. По време на следобедните сесии над трасето заваля и даде шанс на всички, които имат желание, да покажат възможностите си при доста по-трудни условия.

В кралската категория KZ кара само Любомир Гърков. Той отново се върна към титулярното си шаси Прага, с което обаче отново имаше проблеми със спирачките. Следобед той направи около 50 обиколки на мокро, като предварителните настройки на машината бяха именно за такива условия.

Гърков изпробва и машината от Rotax Senior на немския пилот Питър, която имаше технически проблем и Любо помогна той да бъде точно установен. Затова германецът не успя да направи ползотворни изпитания.

Данислав Арсов

В Rotax на линия бяха Мартин Беков, Люсиян Савов и Данислав Арсов, които също караха на мокро. За Дани, който тази година преминава в по-горния клас, това беше първи тест с новото шаси Тоникарт от PURESPEED. Савов остана много доволен от поведението на машината на мокро и беше много бърз.

Обиколки въртеше местният пилот Кристиян Димитров, който в събота беше със своя карт от категория Okj, а в неделя с X30. На тарсето беше и Никола Цолов. Той основно помагаше на Любослав Руйков от Mini BG и на Алекс Дешков от Mini в работата с шасито на настройките, като последният имаше малък технически проблем с карбуратора.

Никола Цолов пред Любослав Руйков.

Руйков и Дешков караха само в събота, като направиха доста обиколки и показаха добра скорост. В Mini в неделя на пистата беше и Ивон Симеонова, която също направи ползотворни тестове, както и Георги Илиев с Mini. Последният кара и на сухо и на мокро, но няма намерения да участва в официални състезания.