Пилотите направиха тестове в Хасково

Пилотите направиха тестове в Хасково

Доста пилоти направиха тестове на пистата в Хасково миналия уикенд. Състезателите използваха хубавото време и условия, за да подготвят машините си. Някои се готвеха за предстоящия кръг в Кюстендил, който е последен за сезона от Националните картинг серии, други за Sodi шампионата, а трети караха за удоволствие.

Тестове прави шампионът в Националните серии за миналия сезон в KZ Любомир Гърков. Пловдивчанинът работи предимно по настройките на машината, като се готви за последния кръг от сезона в сериите на 28-29 септември в Кюстендил.

Очаква се на пистата Пауталия да се съберат повече пилоти в KZ и да се получи клас, като може да има и участие на гръцки състезатели. На линия ще е шампионът в класа от първенството на Плевен – Юлиян Серафимов.

Кристиан Димитров, Петър Шингов и Атанас Гъдев.

Изпитания прави Петър Шингов от клас Mini, както и местният пилот Кристиан Димитров, който спечели кръга в Хасково тази година в същия клас. Шингов не беше карал 3 седмици и малко бе излязъл от кондиция. Той обаче бързо влезе във форма и навъртя над 100 обиколки под ръководството на неговия механик Атанас Гъдев.

Кристиан Димитров

Изпитания в Хасково направи и Цветелин Цонев. Успоредно с участието си в националния любителски шампионат, част от световните Sodi серии, Цонев започна подготовката си за участие в Националните картинг серии в клас Mini за 2020 г.

Тестът се проведе със съдействието на Гъдев картинг спорт, като Цветелин кара с шаси ОК1. В програмата на подготовката бяха планирани и направени 5 серии по 14 обиколки. Предварително поставените цели от треньора Гъдев бяха изпълнени.

Цветелин Цонев

Обиколки само за забавление направи Христо Исиклиев (на снимката долу) с машина от клас KZ.