Пилотите откриха сезона с тестове в Кюстендил и Хасково

Пилотите откриха сезона с тестове в Кюстендил и Хасково

Картинг пилотите у нас откриха сезона миналия уикенд с тестове на пистите в Кюстендил и в Хасково. Хубавото и много топло за сезона време бе отлична предпоставка за началото на подготовката за новия сезон в професионалния картинг спорт, който се очаква да започне с Открито състезание в Хасково на Гърков Картинг Клуб на 26-27 март.

В Кюстендил на пистата Пауталия имаше пилоти почти във всички класове. При малките сред пилотите бяха Калоян Гьошев, който тази година ще кара в шампионата у нас в Mini, Деян Дамянов, който също преминава в по-горната категория Mini, Радослав Йорданов, който се готви за първия си сезон у нас в Micromax. Обиколки въртеше и Никола Рангелов с машина от Mini BG на Тошо Аначков.

Никола Георгиев (на преден план)

При Ротаксите на трасето беше Никола Георгиев с машина от клас Senior, наета под наем от Тодор Яначков. Никола направи близо 50 обиколки и смята да участва в шампионата в категория Junior, като на този етап търси машина под наем. На трасето с Junior беше и Снежана Илиева, както и Калоян Генов, който чака новия си мотор за Senior и затова правеше изпитания с досегашния си мотор от Junior.

Калоян Генов

Първи тест за годината направи и Самуил Иванов с мотор от Senior, като за 2 дни той направил около 220 обиколки. Компания му прави пилотът от Северна Македония Васил Апостолоски, който също преминава в по-горната категория от тази година.

Първия си досег с професионален картинг направи Елина Стоянова, която направи изпитания в първия за годината Открит ден на картинг спорта към училището на Любомир Маринков. Тя е на 14 г. и има желание да подобрява своите умения.

Елина Стоянова

В кралския клас KZ тренировки правиха Цветан Илиев и Георги Дончев, които обаче нямат намерение да участват в шампионата на БФК-НКС.

В Хасково също при отлично за сезона време доста пилоти използваха уикенда, за да започнат подготовка за сезона или пък просто да покарат.

Много пилоти се събраха за тестове и в Хасково, снимка: Сиана Гъдева

При малките в Mini и Micromax сред пилотите бяха Стоян Драганов, Мартина Бонева, Георги Илиев, Виктор Тодоров. Те се готвят за участие в Откритото състезание в края на март и след това в първенството тази година.

На трасето бе още местният пилот Кристиян Димитров с машината си от OKJ, както и Димитър Дончев със Senior и Йосиф Тошков с KF. Синът на Димитър – Добромир, също бе на трасето с машина от Mini, но и двамата нямат планове за участие в шампионата.

Отличното за сезона време предразположи към ползотворни изпитания, снимка: Сиана Гъдева

В KZ на трасето бяха Цветан Делчев, Христо Искилиев и Любомир Гърков, като и тримата планират да участват на планираното за 26-27 март състезание в Хасково, но малко вероятно да се включат в шампионата на БФК-НКС.

снимка: Сиана Гъдева