Пилотите продължават тестовете в Кюстендил

Пилотите продължават тестовете в Кюстендил

Тестовете на картинг пилотите на пистата Пауталия в Кюстендил продължават и този уикенд. В петък и събота с подготовката за новия сезон отново се захванаха Красимир Лазаров от клас KZ и Алекс Дешков от Мини БГ. Механик и на двамата е Станислав Каваримов.

И двамата отбелязаха сериозен прогрес спрямо предните тестове преди седмица. Лазаров (на снимката вдясно) направи 200 обиколки за 2-та дни, като подобри значително времената си. Почти същото количество турове навъртя и Дешков, като и двамата се готвят за участие в Националните картинг серии за целия сезон.

Подготовката им обаче не премина по план. И двамата трябваше да започват деня около 2 часа по-късно и да го приключват 1 час по-рано, тъй като не бяха допускани до гаража на управителя на пистата Тодор Аначков, за което те са си били платили. Това водеше до забавяне на работния процес, тъй като всичко трябвало да се сглобява и разглобява навън.

В четвъртък вечерта при подготовката на машините на Лазаров и Дешков, Каваримов и колегата му Димитър Златаров са били принудени да си тръгнат по-рано в 19 часа, при положение че пистата работи до 20 часа.

Алекс Дешков

В клас KZ изпитания прави и Александър Гълъбов. На пистата беше и ветеранът от KZ Цветан Илиев, който обаче не кара, а наблюдаваше изпитанията на дъщеря си Снежана Илиева. Тя кара миналогодишната си машини, като ще бъде в по-горния клас Мини. Снежи направи около 60 обиколки в събота, като беше доста бърза. По думите на Цецо тя е била само на 0.3 сек от най-добрите си времена от миналия сезон. С машини от Мини тестове правиха и трима македонски момчета.