Пилотите продължават с подготовката си за новия сезон

Пилотите продължават с подготовката си за новия сезон

Картинг пилотите у нас продължават с подготовката си в очакване на началото на новия сезон в Националните серии, за който се очаква да излезе обновеният календар. Миналият уикенд част от състезателите направиха изпитания на пистата Пауталия в Кюстендил.

В клас KZ на трасето бяха Цветан Илиев, Александър Гълъбов и Георги Дончев. Санде постигна най-добри времена, като беше с нови гуми, за разлика от Илиев, който кара със стари. Дончев, който се състезава в Carrera Cup Германия, кара машината си от кралския клас, за да поддържа добра кондиция.

В Rotax Junior изпитания в петък и събота направи Люсиян Савов. Той изпробва различни настройки, направи доста обиколки и остана доволен от изпитанията.

Ганев, Руйков, Савов и Цолов на тестовете в Кюстендил

На трасето беше и шампионът в WSK Open Cup за миналата година Никола Цолов. В събота той имаше технически проблеми със своя карт от клас X30, а в неделя софиянецът покара повече, като проведе и една сесия на мокро. Той не гонеше времена, а изпълняваше различни технически неща, които отборът му DPK е задал да упражнява.

Никола Цолов с баща си Димитър

В клас Mini на трасето бяха Христо Младенов, Снежана Илиева, Лео Райчев и Кристиян Ганев, които направиха ползотворни тестове. Ганев също ще се състезава тази година в Националните серии.

При най-малките от Mini BG тестове от петък до неделя прави Любослав Руйков. Неговият екип изпробва различни настройки на шасито, като треньорът му Станислав Каваримов остана много доволен от изпитанията. Той покара и на мокро, когато над пистата в неделя заваля.

Любослав Руйков