Пилотите продължиха с тестовете на Пауталия

Пилотите продължиха с тестовете на Пауталия

Част от пилотите ни в картинга продължиха с тестовете си на пистата Пауталия в Кюстендил и тази седмица. Изпитанията отново се състояха при стриктно спазване на всички предпазни мерки за лична безопасност с оглед на спазването на разпоредбите на Министерството, свързани с пандемията от COVID-19.

За първи път тестове тази година направи Иван Влъчков. 4-кратният шампион на Затворен маршрут в клас Туринг подкара своя KZ . Иван навъртя около 120 обиколки, като карането му беше като подготовка за автомобилния шампионат тази година.

В кралския клас на линия за тестове както и миналата седмица, така и тази беше Цветан Илиев. Ветеранът успя да направи няколко дълги серии от по около 20 обиколки и остана доволен от показаната издръжливост и константна скорост. В подготовката му помагаше му неговата дъщеря Снежана Илиева.

Иван Влъчков

В малките класове имаше голяма активност. В Mini на линия беше Алекс Дешков. Шампионът от Mini BG за миналия сезон в Националните серии смени трасето, след като предния уикенд бе в Хасково. Алекс беше много бърз и направи ползотворни изпитания.

Руйков, Каваримов и Дешков

В същия клас втори изпитания за годината направи Христо Младенов. Софиянецът бе в Кюстендил и минала седмица. Младенов навъртя около 80 обиколки, като най-много от тях около 25 бяха при първото му излизане. В края на деня той се поизмори и беше малко по-бавен. Целта на теста му беше да натрупа километри и да влезе отново в кондиция.

В Mini в Кюстендил бе и Лео Райчев. Той имаше доста технически проблеми, сред които и спадаща гума, и беше по-бавен от обичайното. Лео направи съответно и по-малко изпитания – 4 серии от обиколки.

Илиев, следван от Руйков, Райчев и Младенов

В Mini BG имаше трима пилоти. Любослав Руйков отново бе на трасето. Той кара много добре, като в последните 2 сесии имаше проблем с мотора. Неговият механик Станислав Каваримов и Валентин Йосифов работиха активно по проблема и в края на деня успяха да го отстранят.

Лъчезар Илиев от София също кара. Той е само на 7 години и има намерение да участва в състезанията с картинга на Данислав Арсов от миналия сезон в клас Mini BG.

На пистата беше и Виктор Тодоров. Той направи 3 сесии с машина от Mini BG, като за възможностите си и опита се представи много добре. Той се готви за участие в Националните серии, като напредва по малко.

Виктор Тодоров