Пилотите с активни тестове в Кюстендил и Хасково

Пилотите с активни тестове в Кюстендил и Хасково

Много от картинг пилотите у нас направиха активни тестове в Кюстендил и Хасково през изминалия уикенд. Изпитанията се състояха при стриктно спазване на всички предпазни мерки за лична безопасност с оглед на спазването на разпоредбите на Министерството, свързани с пандемията от COVID-19.

На пистата Пауталия в Кюстендил при слънчево и топло време имаше доста пилоти в KZ, като сред тях бяха Любомир Гърков, Александър Гълъбов, Цветан Илиев и Радослав Кобуров. В първия ден всички постигаха доста близки времена.

Гърков тества новия паяк на шасито си и новите гуми Вега. От последните той и баща му Димитър Гърков останаха много доволни, докато от шасито имаше още какво да се желае. В неделя пловдивчанинът постигаше най-добрите времена.

Любомир Гърков

Кобуров, който тази година за първи път ще се състезава в кралския клас, направи за двата дни около 180 обиколки под ръководството на неговия механик Георги Пенков. Във втория ден Радо отбеляза напредък по отношение на времената, като по пистата вече имаше и повече грип. Цецо Илиев кара с новия си мотор TMR1, като направи около 50 обиколки и трудно свикваше с машината след дългата пауза.

В Rotax на линия бяха водещите пилоти Мартин Беков и Люсиян Савов. Беков, който спечели титлата миналата година в Junior, въртя обиколки в неделя, като целта беше да разработи новата машина с шаси Praga Dragon Evo 2020 и двигател Rotax Max Senior 2020. Люси навъртя за двата дни цели 430 обиколки с новото си шаси Тони Карт от Pure Speed Racing, като се поизмори доста и остана доволен от карта.

Люсиян Савов

За първи път машина от Rotax кара Юлиян Димитров, който до миналата година се състезаваше в клас Mini. Той остана доволен от картинга си и от първите си изпитания в новата категория.

На пистата беше и шампионът в WSK Open Cup в клас Мини 60 от миналата година Никола Цолов, който караше своя картинг от клас X30 Junior за поддържане на форма. Наставления му даваше Николай Върбицалиев.

Цолов с баща си Димитър

В Mini на трасето бяха Снежана Илиева и Лео Райчев. Снежи навъртя около 150 обиколки за двата дни, като баща и Цецо Илиев остана удовлетворен от карането й. При Лео изпитанията също минаха много добре. Той успя да се доближим до състезателните времена с новите гуми М1, като по думите на баща му новият картинг FK се е държал страхотно.

Лео Райчев

В Хасково при много топло и слънчево време също имаше доста състезатели. На трасето сред пилотите от клас Mini бяха Ивон Симеонова и Петър Шингов. Състезателката от Велико Търново изпробва нова електроника и карбуратор, като за два дни направи над 150 тура. Във втория тя подобри времето си с 2 сек за обиколка, като баща й Иво Симеонов остана доволен. На трасето покара и бащата на Петър – Веселин Шингов с машина от KZ.

Ивон Симеонова

Изпитания направи и Любослав Руйков, който ще е нов пилот в Mini BG тази година. Руйков караше много константно, като имаше възможност и да тренира изпреварвания. Неговият механик Димитър Златаров и треньорът му Станислав Каваримов останаха много доволни, като за двата дни детето навъртя около 300 тура.

Обиколки в Хасково правиха и много от водещите ни пилоти от ренталските шампионати. Сред тях бяха Виктор Николов, Делян Мишинков, Макси Колев, Рангел Рангелов, Георги Илиев и Кристиян Димитров.

Любослав Руйков