Пилотите се подготвиха за първия кръг с тестове във Враца

Пилотите се подготвиха за първия кръг с тестове във Враца

Много от пилотите направиха тестове като част от подготовката си за първия кръг от новия сезон в националния шампионат на БФК-НКС на 9-10 април. Те се състояха на обновена писта във Враца, където ще бъде и състезанието идния уикенд. Променливото време не попречи на пилоти и механици да направят сериозни изпитания.

От клас KZ на пистата бяха Юлиян Серафимов, който направи малко обиколки със своя картинг. Той, както вече обяви, няма да се състезава тази година. С машина от кралския клас бе и Патрицио Бордигони. Италианецът възнамерява да кара в тази категория през 2022 г., но в състезание ще се пусне в някой от следващите кръгове.

В Rotax Senior Калоян Генов за първи път кара новия си картинг с новия мотор. Екипът му свърши доста работа по настройките , а самият пилот се чувстваше много добре. В тази категория на трасето бе и Виктор Върбанов с нова машина, като на него трябваше му време да свикне, тъй като не бе карал няколко месеца. От Junior тестове прави Васил Апостолоски.

В състезанието ще участва и миналогодишният шампион Люсиян Савов, който прави тестове във Враца преди седмица. Пистата му хареса, като той се готви сериозно за очертаващата се силна конкуренция в класа тази година.

Калоян Генов

В клас Mini също имаше не малко представители. Обиколки въртяха Христо Младенов, Деан Дамянов и Калоян Гьошев, като Петър Гьошев, който е баща и механик на последния, определи пистата като технична и сложна писта. Неговият пилот имаше проблеми с настилката, защото е нова и непозната. На трасето от тази категория бе и пилотът от Северна Македония Стефан Стефановски.

В надпреварата във Враца в този клас ще се включат също Любо Руйков и Радослав Воденичаров. Първият кара миналия уикенд на TROFEO ANDREA MARGUTTI, в който участваха трима наши пилоти, и за който ще ви информираме утре.