Пилотите се подготвят за 3-ия кръг в Хасково

Пилотите се подготвят за 3-ия кръг в Хасково

Картинг пилотите у нас масово се подготвят за 3-ия кръг от Националните картинг серии, който ще се проведе идния уикенд (12-13 септември) в Хасково. Именно там през изминалите почивни дни много от тях направиха изпитания. Надпреварата този път ще бъде в права посока.

Много пилоти имаше в кралския клас KZ. Тестове правиха Владимир Арабаджиев, Николай Върбицалиев, Любомир Гърков, Юлиян Серафимов, Радослав Кобуров, Цветан Илиев, Христо Искилиев, Георги Дончев, Красимир Лазаров, Александър Гълъбов-Санде.

Очаква се почти всички от тях да участват и в състезанието, като под въпрос са Дончев, Санде и Лазаров. Към групата в самия състезателен уикенд ще се присъединят Иван Влъчков, който за първи път ще кара в официално състезание тази година, Искрин Арабаджиев и Павел Лефтеров. Така бройката на участващите ще надмине 10.

Серафимов, Гълъбов и Искилиев

Гърков бе с ново шаси – CRG, което му пасва повече. Екипът му прекара доста време в настройване на новата машина. Арабаджиев също бе с ново шаси.

Няколко обиколки с KZ-та на Върбицалиев направи Никола Цолов, за да изпробва машина от най-високата категория. Турове с KZ за тренировка направи и шампионът на планинско изкачване у нас за 2017 и 2018 г. Юлиян Телийски. Неговият син Пламен пък подкара машина от Mini.

Юлиян Телийски

Не малко пилоти имаше и в другите класове. В Rotax тестове Люсиян Савов, Данислав Арсов, Калоян Генов. На пистата беше и местният пилот Кристиян Димитров с машина от KF3.

В Mini подготовка проведоха Христо Младенов, Алекс Дешков, Слави Минков, Крис Ганев, Снежана Илиева и Петър Шингов. За съжаление инцидент между последните двама доведе до излитане на Снежи и обръщане, в резултат на което тя контузи едната си ръка и е под въпрос за състезанието идния уикенд. Дешков направи тестове и с шаси от клас KF, а за самата надпревара в Хасково в Mini ще избира между две шасита – Tony kart или Parolin.

Пламен Телийски

Необходимите документи за участие и регламента за състезанието можете да намерите тук.