Пилотите се подготвят за втория кръг в Хасково

Пилотите се подготвят за втория кръг в Хасково

Голяма част от картинг пилотите направиха тестове на пистата в Хасково като част от подготовката за втория кръг от Националните картинг серии. Той ще се проведе след седмица именно в Хасково, като ще се кара в обратна посока.

Изпитанията миналия уикенд се проведоха при предимно слънчево и топло време, като пистата предложи много грип.

В клас KZ тестове правиха 6 пилоти – Владимир Арабаджиев, който спечели първия кръг в Кюстендил и ще участва отново, шампионът Юлиян Серафимов, Любомир Гърков, Радослав Кобуров, Георги Дончев и Христо Искилиев.

Много пилоти имаше и в Rotax Junior – Люсиян Савов, Данислав Арсов, Юлиян Димитров и местният пилот Кристиян Димитров, който е с ново шаси за този клас и ще участва в надпреварата на 25-26 юли.

В Rotax Senior обиколки въртяха германецът Петер Мюлер и Мартин Беков. Последният използва първия ден за настройки и адаптация, а в неделя караше с пълния си потенциал и постигна лично най-добро постижение. Беков и Люси отново си направиха импровизирано състезание помежду си на пистата и се изпреварваха.

Беков и Савов

В Mini караха Алекс Дешков, Христо Младенов, Петър Шингов и Томи Хаджийски. За съжаление в този клас отново имаше инцидент извън пистата. Бащата на Алекс Дешков – Пламен, удари механика Станислав Каваримов, в резултат на което последният бе откаран в болницата със счупен нос. Дешков пък бе задържан за едно денонощие от местната полиция.

Каваримов вече няма да е механик на Алекс, като решението за прекратяване на отношенията е на Станислав. За предстоящия кръг в Хасково за Дешков ще се грижат Кристиян Христов и Даниел Илиев.

В Mini BG на линия беше победителят от първия кръг Любослав Руйков, който направи ползотворни тестове с много добри времена. Той записа и нов рекорд на трасето в този клас.