Пилотите в KZ с активни тестове в Хасково

Пилотите в KZ с активни тестове в Хасково

Група пилоти, повечето от клас KZ, направиха сериозни тестове миналия уикенд на пистата за картинг в Хасково. На трасето бяха Любомир Гърков, Окан, Антоан Хадад, Красимир Лазаров, Милен Грозев, Пламен Петков и Стефан Василев от кралския клас.

Хадад и Лазаров направиха по около 100 обиколки всеки. Тъй като Краси чака да пристигне новото му шаси CRG (най-новия модел), което се очаква да се случи днес, Лазаров тестваше машините на Грозев (ново шаси CRG) и Василев (шаси Прага и двигател TM 10).

Милен Грозев

Милен Грозев

Грозев също е с ново шаси за тази година – SRG и двигател TM9 C. Хадад остава с досегашното си шаси Ленцокарт и двигател Павези. Петков е с шаси МС карт и двигател ТМ КВ95. Всички се представиха добре и останаха доволни от тестовете.

Гърков, който е шампион в сериите за миналия сезон, изпробва някои нови настройки. Той не навъртя много обиколки, но изпълни програмата си. Окан беше с шаси Прага и двигател TM.

Милен Грозев, Красимир Лазаров, Стефан Василев и Хадад по време на тестовете

Засега не е ясно кои от пилотите ще участват във втория кръг от сезона в Хасково на 17-19 май. При повече активност може и клас KZ да се сформира. Нещо, което не се случи в първия кръг в Кюстендил.

От Мини БГ на изпитанията беше Алекс Дешков, който завърши 2-и в първия кръг от Националните серии в Кюстендил. Той кара за първи път в Хасково и в откриващия ден задачата му беше да научи добре пистата. В следващия ден с неговия механик Станислав Каваримов бе работено основно върху стартовете и изпреварванията. Той направи общо около 200 обиколки за двата дни.

Алекс Дешков

Алекс Дешков