Пилотите закриха сезона с тестов ден в Хасково

Пилотите закриха сезона с тестов ден в Хасково

Пилотите ни в професионалния картинг спорт закриха сезона с участие на тестов ден миналата неделя, който се състоя на пистата в Хасково. При много хубаво време за сезона и отлични условия състезателите направиха ползотворни изпитания.

В клас KZ обиколки въртяха Любомир Гърков, Красимир Лазаров, Цанко Цанков, Христо Искилиев, Костадин Щерев, Веселин Шингов, Атанас Гъдев и Алекс Стоянов.

В No Gear Open на пистата бяха Кристиян Димитров и Ники Арабаджиев. Последният смята да купува машина от клас KZ и да се състезава в националния шампионат догодина в KZ Open.

В Rotax пилоти на трасето нямаше, но за сметка на това се очертава нов участник в шампионата догодина. Това ще бъде Йоана Иванова, която вече направи първите си изпитания с истинска машина в училището на Любомир Маринков. За 2022 г. тя ще се състезава към екипа на Гърков Картинг Клуб и вече е поръчала шаси – Sodi.

В клас Mini/Mini BG на линия бяха Петър Шингов, Радослав Воденичаров и Емил Стойков, който отбеляза сериозен напредък. За Шингов това напрактика беше последно каране с машина от този клас, като догодина той ще премине в OKJ.

Много снимки на Сиана Гъдева от тестовия ден можете да видите в галерията долу: