Пистата във Враца прие картинг училището с нови пилоти

Пистата във Враца прие картинг училището с нови пилоти

Общо трима пилоти караха за първи път истински картинг в училището на Любомир Маринков на обновената писта във Враца вчера. Трасето още не е готово за професионални състезания, като има да се извършат още довършителни дейности. Тестове и надпревари с ренталски машини вече са позволени.

А първи с професионална машина на пистата във Враца излезе Маринков със своята машина от клас Rotax Junior. В начало логично нямаше много грип, но с течение на времето трасето започна да държи все по-добре. Маринков направи общо 8 сесии и остана много доволен от трасето, което предлага интересна конфигурация, добра база и нов асфалт.

Най-големият от тримата ученици беше Диян Димитров, който е на 27 г. и за първи път кара професионална машина. В начало натискаше малко повече газта от нужното, но след това влезе в ритъм.

Диян Димитров получава наставления от Маринков

„Искам да благодаря за възможността на Иво и Любо Маринков, каза Диян. – Картингът е много бърз, като трябва да се кара много плавно и внимателно. Трябва да се борави като със скалпел, а не като с чук.“

Също машината от Rotax Junior кара и Илиян Янков. Той е на 12 години и учи в 143-о училище Георги Бенковски. Той отскоро кара ренталски картинг, като подкара много плавно и спокойно машината и показа добри умения, при все че досега също не бе карал професионална машина.

Илиян Янков с Любо Маринков

„Това бе най-якото нещо, което съм правил от доста време насам, сподели развълнуваният Янков. – Все едно аз бях правил този картинг за себе си. Много хубава машина и уникално изживяване.“

Третият участник в училището във Враца беше Никола Георгиев. Той учи в 30-о СОУ в София и е на 11 години. Той кара машината от клас Мини и се справи много добре.

Никола Георгиев с машината от клас Mini

В края на деня обиколки със своята машина от клас DD2 направи италианецът Патрисио Бордигони, който се състезава в Националния шампионат. Той първо кара заедно с Маринков, като двамата си спретнаха хубава гонитба.

Отделно от това вчера във Враца се състоя поредният кръг от шампионата на Auto-kart. И тримата от учениците на Маринков караха в надпреварата а подробности за състезанието очаквайте в следващите дни.

Маринков и Бордигони