Победа за Ивон Симеонова и в Нови Мароф

Победа за Ивон Симеонова и в Нови Мароф

Ивон Симеонова постигна нова победа на международна сцена. Този път българското момиче спечели състезанието в Нови Мароф, Хърватия, където се проведе вторият кръг от австрийския шампионат RMC и втори от този на FIA CEZ Zone.

Програмата на Ивон преди състезанието беше много натоварена. В четвъртък и петък преди уикенда тя беше на първата среща от новата програма за развитие на пилоти Driver Development  Program – More than equal, в която Симеонова бе избрана.

Българското момиче е едно от общо 6-те девойки, които са част от академията, в която сериозно участие има и бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард.

снимка: More than equal

По време на първата среща момичетата караха автомобил Мицубиши на специален полигон, на който тренираха спиране, каране на мокро и дрифт. Програмата й продължи до петък вечерта, след което тя замина за Нови Мароф. В първите две тренировки в събота беше на 2-а и 3-а позиция, а в квалификацията даде първо време.

Последва победа в първия манш и нов успех във втория. И двете състезания Симеонова спечели с разлика спрямо втория, като водеше от старта до финала. В 3-ия манш обаче Ивон бе ударена от друг пилот отзад на първия завой и тя изостана 5-а. След това българското момиче навакса до 3-а позиция. В крайното класиране Симеонова е на първо място за RMC и CEZ Zone.