Победи за Калина Георгиева и Виктор Николов в 4-ия кръг във Варна

Победи за Калина Георгиева и Виктор Николов в 4-ия кръг във Варна

На 6 юни се проведе 4-ият кръг от Летния любителския шампионат на Картинг писта Варна. Пилотите бяха разделени в 4 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.). При големите участие взеха 16 пилоти, а при по-малките 9, като състезанията предложиха интересни битки.

В Sprint победата завоюва Калина Георгиева, която се справи със силната конкуренция на мъжете. Тя завърши 3-а в първия хийт, но във втория спечели убедително, въпреки че получи наказание. Освен това тя записа и най-бързата обиколка и събра 43 точки.

Втори се нареди Антоан Ангелов, който спечели първата надпреварата, но във втората остана 4-и и завърши с 37 точки. Само с 1 по-малко на 3-а позиция остана Степан Стецив, който на 2 пъти завърши 2-и.

Първите трима в клас Sprint

В клас Junior победител стана Виктор Николов. В първия хийт той беше победен от Преслав Недялков, но в следващия надделя над съперника си с минимална разлика след много оспорвана борба. В третия отново Николов спечели и така натрупа 71 т., 3 от които за най-бърза обиколка.

Недялков завърши втори с 55 т., а местата на подиума допълни Кристиян Иванов, завършил 3-и във всички маншове. Топ 5 допълниха Галин Ставрев и Цветелин Цонев. Последният бе най-бърз в квалификацията, но след това в състезанията допусна грешки и изостана.

Подиумът в Junior

Резултати от 4-ия кръг във Варна: