Победи за Колев и Шингов във 2-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Победи за Колев и Шингов във 2-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Миналата неделя се проведе вторият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Пилотите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.). При малките участие взеха общо 6 пилоти, а при батковците те бяха 7.

Седемте пилота в клас Sprint Cup предложиха оспорвани битки. Крайната победа взе Максимилиян Колев. Той се отличи с победа в суперфинала, който се караше в обратна посока, а бе втори и в полуфинала, събирайки 45 т.

Втори с 3 т. по-малко остана Цветомир Маринов. Той записа втори места във финала и суперфинала. Грешка след минаване върху разлята вода му коства победата във финала, спечелен от Стефан Марудов.

Подиумът в клас Sprint

Трети се класира Делян Мишинков, който спечели полуфинала, но във финала не случи на добър карт и остана 3-и, като имаше и завъртане след преминаване върху вода. В суперфинала той имаше и 3 сек наказание.

В клас Junior Cup в отсъствието на болния Виктор Николов и подготвящият се за участие при големите от 2023 г. Цветелин Цонев, победата взе местният пилот Петър Шингов.

Призьорите в категория Junior

Пловдивчанинът се отличи с победи във финала и суперфинала и събра цели 58 точки. Само в полуфинала той бе втори. Там победител стана Габриел Александров, който зае и 2-ото място в класирането за кръга.

Последното призово място на подиума зае Денислав Кузев, след борба с Никола Георгиев, завършил 4-и. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 8 януари 2023 година.