Победи за Кристиян Иванов и Виктор Николов в Пловдив

Победи за Кристиян Иванов и Виктор Николов в Пловдив

Миналата неделя се проведе 6-ият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута в Пловдив. При горещо и слънчево време пилотите направиха интересни битки, като както обикновено бяха разделени в две категории – Sprint Cup и Junior.

Осем пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup. Победител в състезанието стана Кристиян Иванов. Той не завърши първи в нито едно състезание, но беше много постоянен. В суперфинала Иванов стана 2-и, като направи най-бързата обиколка, с 3-те точки за която той взе крайния успех.

Втори се нареди Симеон Михалев, който победи в суперфинала. Във финала обаче остана едва 7-и и изостана на 2 т. Местата на подиума допълни Делян Мишинков.

Подиумът в Sprint Cup

Мишинков води страхотна битка с Любомир Гърков в суперфинала. Двамата се изпревариха няколко път, но в крайна сметка загубиха от това. След питстоповете Делян изостана много, а Гърков завърши 3-и.

Любо зае 4-ото място с 25 точки, колкото има и петият Росен Тодоров, а Мишинков, който спечели финала, остана само на точка зад Михалев.

В клас Junior 6 деца премериха сили в състезанието. Първи за 6-и пореден път този сезон стана Виктор Николов. Той бе едва 6-и в квалификацията, но след това победи и в 3-те надпревари, като записа и най-бърз тур.

Призьорите в Junior

Второто място зае Цветелин Цонев, който завърши в топ 3 във всички състезания, а най-силен му беше суперфинала. Трети се класира Габриел Александров, следван от Петър Шингов. Първият от квалификацията Стефан Мардуов остана едва 6-и.

Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 1 август.

Класирания: