Победи за Манолов и Николов в 4-ия кръг на Лаута

Победи за Манолов и Николов в 4-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (22 януари) се проведе четвъртият кръг от Зимния любителски шампионат на картинг писта Лаута. Студът и мократа писта не спряха пилотите да премерят сили и да се борят за място на почетната стълбичка, защото за тях това е адреналин и много емоции.

11 пилоти взеха участие в клас Sprint Cup. Победител стана Мартин Манолов, който спечели полуфинала и финала, в второ място в суперфинала му бе напълно достатъчно за крайния успех.

Втори се нареди Делян Мишинков. Той трябваше да потегли предпоследен в полуфинала, но успя да навакса до 2-о място. Във финала опита две атаки срещу Манолов, но Мартин се защити добре. В суперфинала Делян поведе, но избра грешен подход при взимането на 2 от завоите, а и удари конус в бокса.

Първи в суперфинала стана Цветомир Маринов, което му осигури 3-ото място в крайното класиране с 39 точки. Топ 5 допълниха Михаил Ангелов и Александър Бояджиев.

В клас Junior Cup повечето деца не бяха карали на толкова мокра писта, но това не ги спря да дадат всичко от себе си и да се забавляват. Победител стана Виктор Николов, който спечели полуфинала и финала без проблеми, а в суперфинала бе притиснат в края от Габриел Александров, който го атакува на 2-3 пъти, но Николов се защити.

Александров остана втори и в общото класиране с втори места във всички надпревари. Той вече се състезава за екипа на Iceman Racing БохемЪ. Третото място зае Денислав Кузев след оспорвана битка със Стилиян Ралчев.

Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 19.02.2023 г.