Победи за Маринов и Александров в 7-ия кръг на Лаута

Победи за Маринов и Александров в 7-ия кръг на Лаута

Миналата неделя се проведе седмият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Времето беше променливо и пистата хлъзгава. Но това не спря пилотите от двете възрастови групи (Sprint Cup и Junior Cup) да вземат участие в състезанието и да се забавляват.

Осем пилота взеха участие в категорията на по-големите – Sprint Cup. Победата взе Цветомир Маринов, който записа второ място във финала и първо в суперфинала.

Първият от финала Делян Мишинков имаше технически с карта във втория финал и трябваше да кара един от резервните. Това го остави 4-и в суперфинала и втори в общото класиране.

Трети, само на 1 т. зад Мишинков, се класира Стоян Досев. Той направи силен суперфинал, в който завърши втори и записа най-бързата обиколка. Топ 5 допълниха Георги Иванов и Борислав Иванов.

В клас Junior цели 12 деца премериха сили в състезанието. Участие не взе Виктор Николов, който кара в Румъния в първото си състезание с професионален картинг в клас Rotax Junior.

Страхотно завръщане след контузията направи Габриел Александров, който бе първи в квалификацията, а след това спечели финала и суперфинала. Втори стана Денислав Кузев, заел тази позиция и в двете надпревари.

Силен суперфинал направи Денис Тодоров, който завърши 3-и в него и направи най-бързия тур. Това му донесе и 3-ото място в подреждането за кръга. Зад него с равни точки се наредиха Адриан Аначков и Борис Родригес-Матов. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 3 септември.