Победи за Маринов и Николов във 2-ия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Победи за Маринов и Николов във 2-ия кръг на Зимния шампионат на Лаута

На 3 декември се проведe вторият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

Шестима пилота участваха в състезанието в Sprint Cup. Победата взе Цветомир Маринов, който спечели с аванс полуфинала и финала. В суперфинала той случи на по-бавен карт и води оспорвана битка с Андрей Ненков, която успя да спечели с изпреварване в края.

Ненков остана 3-и в общото класиране, като пред него се нареди Стилиян Ралчев, който постигна 2-и места в полуфинала и финала, а в суперфинала направи и най-бързата обиколка.

В клас Junior Cup цели 15  деца взеха участие в състезанието и бяха разделени в две групи. Първите четирима от първия полуфинал на двете групи се класираха за финал А, а останалите за финал Б.

В група Pro победител стана Виктор Николов, който спечели и 3-те манша, в който кара и записа най-бързата обиколка. Втори стана Денислав Кузев, който се отличи с 2-о място в суперфинал А ,следван от Денис Тодоров. Последният стана първи в полуфинал Б и втори във финал А.

Четвъртата позиция зае Ралица Гъдева (3-а в суперфинал А), следвана от Максим Дремин, Адриан Аначков и Мартин Мирчев. В група Silver първото място е за Борис Родригес-Матов, който стана победител в суперфинал Б, втори е Веско Гогов, следван от Кристиян Михайлов.

Следващият кръг на Зимния шампионат ще се състои на 17 декември.