Победи за Маринов и Родригес-Матов в 4-ия кръг на Лаута

Победи за Маринов и Родригес-Матов в 4-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (14 януари) се проведе 4-ият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Минусовите температури не спряха състезателите да премерят сили на пистата.

Пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup. Шест пилота в клас Sprint Cup взеха участие в състезанието и победител стана Цветомир Маринов.

Маринов спечели полуфинала, като случи на бърз карт, а лидерът в началото Мариян Харизанов имаше малшанс и му загасна карта. Втори завърши Стилиян Ралчев, а трети Стоян Досев.

Именно Ралчев победи във финала, като Маринов финишира първи, но удари конус и с 3 сек наказание бе класиран втори. Така крайната победа трябваше да се реши в суперфинала, където победи Маринов и направи най-бързата обиколка. Ралчев остана втори за манша и за кръга, а трети във всички състезания и съответно в крайното класиране се класира Стоян Досев.

В клас Junior Cup осем деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Победител стана Борис Родригес-Матов, който стана победител в полуфинала и финала. В суперфинала той остана 3-и, а победата взе Максим Дремин с най-бърза обиколка.

Дермин обаче остана 3-и в полуфинала и финала и завърши на 2-о място в общото класиране. Трети на подиума се нареди Габриел Александров, който се отличи със силен финал и суперфинал.

Четвърти завърши Кристиян Михайлов, следван от Ралица Гъдева ,Мартин Мирчев, Теодор Карамитев и Константин Шингов. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 4 февруари.