Победи за Марудов и Николов в 3-ия кръг на Лаута

Победи за Марудов и Николов в 3-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (23 април) се проведе третият кръг от Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При слънчево и топло за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

14 пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup. Битката за победата беше много оспорвана. Най-бърз в квалификацията беше Делян Мишинков, който излезе по-късно на трасето, когато то бе по-загрято и по-изчистено.

Мишинков спечели и финала, като повечето пилоти зад него получиха наказания за бутнати конуси в бокса. Втори остана Андрей Ненков, следван от Стоян Досев.

В суперфинала Делян случи на бавен карт и остана едва 6-и. В същото време Стефан Марудов, който бе 4-и във финала, спечели, и така грабна първото място за кръга с 37 точки. Мишинков остана втори с 33 т., а Ненков допълни подиума след 4-о място в суперфинала.

В клас Junior участие взеха 12 деца, които се бориха за място на стълбичката. Състезанието беше интересно във всички маншове. Първите двама пилота имаха равен брой точки, но най бърза обиколка донесе първо място за Виктор Николов пред Денислав Кузев.

Николов спечели финала, а в суперфинала също финишира първи с по-бавен карт, но наказание за бутнат конус го прати 3-и. Все пак това бе достатъчно за успеха с 3-те точки за най-бързия тур.

Трети се класира Стилиян Ралчев, следван от Адриан Аначков и Ралица Гъдева. Дебют в състезанията направи Микеле Бранканти. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 21 май.