Победи за Марудов и Николов в 8-ия кръг на Лаута

Победи за Марудов и Николов в 8-ия кръг на Лаута

Миналата неделя се проведе 8-ият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При слънчево и топло за сезона време пилотите предложиха оспорвани битки и доста бутания на конусите, които доведоха до много наказания.

9 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup, като този път надпреварата пропуснаха Делян Мишинков и Макси Колев. В тяхно отсъствие първа победа в класа записа Стефан Марудов.

Марудов бе първи в квалификацията и спечели финала. След това в суперфинала завърши втори, което му бе достатъчно да спечели кръга. В последната надпревара той записа и най-бързата обиколка.

Подиумът в клас Sprint

Първи в суперфинала стана Данаил Варсано, който завърши втори в общото класиране след 3-о място във финала. Варсано събра 40 точки актив и изпревари със 7 т. Атанас Милинич. 4 от участниците направиха и дебюта си в състезанията и не отстъпваха много на по-опитните състезатели.

В клас Junior 8 деца се пребориха за място на стълбичката. Отново победител стана Виктор Николов, който бе първи в квалификацията и във финала, в който направи и най-бързата обиколка.

В суперфинала Николов финишира втори зад Петър Шингов, но последният получи 3 сек наказание за бутнат конус и така остана втори в манша и втори в общото класиране за кръга.

Призьорите в категория Junior

Призовите места допълни Цветелин Цонев. Пилотът от Търговище записа 3-о място във финала и 4-о в суперфинала, като можеше да е по-напред в общото класиране, ако не бе получил общо 3 наказания за бутнати конуси.

Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 18 септември.