Победи за Мишинков и Кузев в 6-ия кръг на Лаута

Победи за Мишинков и Кузев в 6-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (2 юли) се проведе шестият от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При променливи условия и топло за сезона време, пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

Преди да започнат сесиите над пистата валя дъжд и това подложи пилотите на предизвикателство. Шест пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup. В квалификацията първи стана Борис Иванов, следван от Цветомир Маринов и Делян Мишинков.

След първия завой поведе Мишинков и реши да влезе в бокса още в края на първата обиколка. Вторият Маринов го последва. Макар че двамата се удариха на влизане при опит на Мишинков да избегне маршал, и загубиха време, тактиката се оказа успешна. След като останалите минаха през пита, двамата излязоха на първо и второ място и завършиха така. Стоян Досев стана 3-и.

Във втория манш вече на сухо, Маринов бе по-бърз и с по-добра тактика спечели състезанието пред Мишинков. Последният обаче получи решаващо предимство с по-добра най-бърза обиколка, като двамата с Маринов завършиха с равни точки.

Стоян Досев зае 3-ото място в общото подреждане за кръга, като направи най-бързата обиколка и това му даде преимущество спрямо Георги Иванов. След като не участва в няколко състезания, на линия отново бе Цветелин Цонев, като пилотът от Търговище стана 5-и.

В клас Junior общо 9 деца премериха сили в състезанието. В отсъствието на Виктор Николов, който участва на световното първенство, победата взе Денислав Кузев. Той спечели суперфинала.

Втори се нареди Стилиян Ралчев с втора позиция в суперфинала. Победителя от финала Петър Шингов остана едва 8-и в решителната финална надпревара и това му отреди 3-о място в крайното класиране. Четвъртото място зае дама – Ралица Гъдева, следвана от Борис Родригес-Матов. Следващия кръг ще се проведе на 06 август.