Победи за Мишинков и Николов в 9-ия кръг на Лаута

Победи за Мишинков и Николов в 9-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (18 септември) се проведе 9-ият от Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. След падналия дъжд предната нощ пилотите започнаха да карат на влажна писта, като в хода на състезателния ден тя изсъхна. И това постави под изпитание всички участници, които бяха рекордно много и в двете категории за годината.

17 пилота взеха участие в клас Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката. Победител стана Делян Мишинков, който зае 2-о място в квалификацията и спечели финала в своята група, а в суперфинал А остана 2-и зад Данаил Варсано.

Именно Варсано победи в големия суперфинал и това му осигури 2-ото място за кръга. Челната тройка допълни Михаил Великов, който стана първи във финала в своята група, но в суперфинала остана едва 6-и.

Подиумът в клас Sprint

Първият от квалификацията Стефан Марудов остана 4-и след недобър суперфинал. В него той направи най-бързата обиколка за състезанието, но като класиране бе едва 5-и.

В клас Junior 13 деца премериха сили в състезанието, като и тук имаше много нови участници. Поредната си победа взе Виктор Николов. Той спечели финала след старт от полпозишън, следван от Петър Шингов.

В суперфинала той и Петър водиха страхотна битка за победата в последните обиколки, като спечели Шингов с минимална преднина. В крайна сметка най-бързата обиколка на Виктор от финала му даде решаващото предимство от 3 точки в класирането за кръга.

Почетната стълбичка в Junior

Двамата бяха от малкото пилоти, които завършиха кръга без наказания за бутнати конуси. Трети се нареди Габриел Александров, който завърши 3-и и в двата финала. Топ 5 допълниха Стилиян Ралчев и Денислав Кузев, а 6-и остана Цветелин Цонев след общо 3 наказания за бутнати конуси.

Последният кръг от шампионата ще се проведе на 16 октомври.