Победи за Мишинков и Николов в първото състезание за годината на Лаута

Победи за Мишинков и Николов в първото състезание за годината на Лаута

Миналата неделя (8 януари) се проведе третият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута, като състезанието беше първо за годината на пловдивското трасе.

Пилотите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.). Цели 18 пилота в клас Sprint Cup премериха сили в състезанието, като бяха разделени на 2 групи.

Квалификацията на едната група спечели Макси Колев, а на втората Георги Ванков. Последният беше с по-добро време и стартира пръв във финал А, Макс втори, а Делян Мишинков от трета позиция.

Във финал А Мишинков успя да изпревари първите двама и поведе, а зад него бяха Ванков и Стефан Марудов. След влизанията в бокса Делян запази лдиерството, а зад него бе Колев. Макси опита атака, но тя бе неуспешна, а освен това му коства загубата на 2 позиции (остана зад Марудов и Ванков).

В суперфинал А, който се караше в обратна посока, Мишинков стартира първи, като преди началото картът му имаше технически проблем и беше заменен с резервен. Той натрупа аванс още в първите обиколки и до финала контролираше състезанието. Мишинков завърши с 2 сек пред Мардуов, а Колев стана 3-и. В този ред се подредиха първите трима и в класирането за кръга.

Така за второ поредно състезание пилотите на Iceman Racing БохемЪ заеха първа и трета позиция, но този път двамата размениха местата си на подиума. От 2023 г. отборът на Ледените, след македонската фирма Алкалоид, има и партньори от България – вносителите и производители на бира от БИРОТЕРАПИЯ /Binding Bulgaria/.

В клас Junior Cup 7 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. По регламент за първия манш компютърът определя стартовата решетка. А той определи Виктор Николов да стартира последен. Въпреки това той бързо си проби път напред и стана първи. Зад него се наредиха Петър Шингов и Габриел Александров.

Във втория манш отново Николов спечели, като този път Александров и Шингов си размениха местата и финишираха втори и трети. В суперфинала над всички бе Шингов, който остави зад себе си Николов и Габриел. По този начин пловдивчанинът си осигури второто място за кръга, зад Николов и пред Александров.

Четвърти завърши Денислав Кузев,следван от Стилиян Ралчев ,Борис Родригес-Матов и Константин Шингов. Следващият кръг ще се проведе на 22 януари.