Победи за Мишинков и Родригес-Матов в 6-ия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Победи за Мишинков и Родригес-Матов в 6-ия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Миналата неделя (25 февруари) се проведе шестият и последен кръг от Зимния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При топло за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

9 пилота в клас Sprint Cup премериха сили в състезанието и победител стана Делян Мишинков, който бе най-бърз в полуфинала, но след това във финала грешна тактика и бавен бокса го оставиха 3-и. В суперфинала той бе избутан от пистата и остана предпоследен още в началото, но въпреки това успя да навакса и до финала изпревари всички и спечели, с което взе и крайната победа за кръга.

Второто място зае Стилиян Ралчев, който спечели финала и бе втори в полуфинала. В суперфинала Ралчев обаче остана 4-и и събра 45 точки, а Мишинков записа и най-бързата обиколка, с което взе допълнителни 3 точки. Трети завърши Мариян Харизанов, който се отличи с 2-о място във финала.

В клас Junior Cup 10 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Първи стана Борис Родригес-Матов, който спечели полуфинала и финала. В суперфинала той остана 2-и, което му бе достатъчно за успеха със само 1 точка пред Максим Дремин. Последният стана първи в суперфинала и направи най-бързата обиколка във финала.

Трета се нареди Ралица Гъдева, която се отличи с 2-а позиция в полуфинала. Тя завърши с равни точки с Мартин Мирчев, но предимство й даде по-добрата най-бърза обиколка. Топ 5 допълни Кристиян Михайлов, следван от Теодор Карамитев, Мартин Денчев, Мартин Янчев, Даниел Петков и Иван Петков.

Големият финал на Зимния шампионат ще се проведе на 9 март.