Победи за Мишинков и Шингов в 5-ия кръг на Лаута

Победи за Мишинков и Шингов в 5-ия кръг на Лаута

Миналата неделя се проведе петият кръг от Зимния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При слънчево и много топло за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

13 пилота взеха участие в клас Sprint Cup. Победата взе Делян Мишинков. Той остана втори в своята полуфинална група след оспорвана битка с Цветомир Маринов. Във финала стана масово меле на 10-и завой в първата обиколка, след което Мишинков изостана последен.

Тогава обаче той реши да направи своя питстоп веднага и след това даде цялата газ. След спиранията на останалите той се озова на първа позиция. Втори остана Стоян Досев, а 3-и Маринов.

В суперфинала се караше в обратна посока. В него Мишинков поведе още в началото и до финала натрупа голям аванс. Втори завърши Александър Бояджиев, а 3-и Досев, с което последният зае 2-ото място в класирането за кръга. Той изпревари с 1 точка Цветомир.

В клас Junior Cup 8 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Получи се оспорвана битка между Виктор Николов и Петър Шингов, като в крайна сметка последният спечели полуфинала и суперфинала, а с това и крайната победа.

Николов записа победа във финала и остана 2-и в подреждането за кръга, а 3-и се нареди Денислав Кузев, което зае именно тази позиция във всички маншове. Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 5 март.