Победи за Plovdiv K&F и Shadow в 5-ия кръг на EKO Racing Endurance

Победи за Plovdiv K&F и Shadow в 5-ия кръг на EKO Racing Endurance

Миналия уикенд се проведе 5-ият кръг от шампионата на EKO RACING ENDURANCE CUP на пистата София Картинг Ринг. Последната е с напълно новa конфигурация.

Общо 28 отбора премериха сили в състезанието, като бяха разделени на 2 категории – PRO и GOLD. Във всеки клас надпреварата продължи по 1 час и половина, като по регламент трябваше да бъдат направени по 6 смени на картинг и пилот, а максималният стинт бе 25 минути.

В Pro от първа позиция стартира тимът на FSB в състав Георги Калайджийски и Кристиян Иванов. Още при потеглянето обаче начело излезе VZ Intercom (Алекс Юлиян и Димитър Гайдов), благодарение на отличното тръгване на Юлиян.

До края на първата обиколка обаче те загубиха лидерството, след като Юлиян бе затворен от съперник от FSB не според правилата. Последва наказание за опасната маневра, а VZ Intercom загубиха лидерството. В хода на надпреварата със силно темпо и добра стратегия те успяха да си го върнат.

В края те финишираха първи с Юлиян, но се оказа, че той е карал по-дълго от максимално позволените 50 минути на пилот без смяна. Това доведе до наказание от 30 секунди. Това ги прати 3-и в крайното класиране. Финиширалите втори FSB обаче също получиха наказание от 30 сек за по-дълъг стинт без смяна на пилота и така тяхната санкция стана общо 50 сек. Това ги прати 6-и в общото класиране.

Пресеклите финалната линия 3-и X Concept пък имаха общо 40 секунди наказания и изостанаха 7-и. Така първи бе класиран екипът на Plovdiv K&F с пилоти Симеон Михалев и Виктор Николов. След тях се подредиха ENT Racing, за който караха Ник Крумов и Константин Кирчев.

В клас GOLD битката също беше много напрегната, като победата отиде при Shadow с пилоти Георги Попчев и Никола Николов, въпреки наказанието от 5 секунди за оставане в бокса по-дълго от допустимото на Никола.

Те финишираха втори, но първите от GT3 RS (Тодор Куцаров и Михаил Иванов) имаха 10 сек и това ги остави на втора позиция. Местата на подиума допълни Arved в състав Арам Агопян и Димитър Димитров.