Победи за Ралчев и Николов в първия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Победи за Ралчев и Николов в първия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Миналата неделя (5 ноември) се проведе първият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта „Лаута“. При слънчево и топло за сезона време, но и влажна на места писта, пилотите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint.

11 пилота в клас Sprint Cup премериха сили в състезанието. Стилиян Ралчев завърши 2-и в 3-те състезания, което в комбинация с най-бързата обиколка му донесе крайната победа. Той събра 47 точки, с 2 повече от Цветомир Маринов.

Маринов спечели финала, но в суперфинала остана 3-и. В последния победител стана Делян Мишинков, който обаче случи на бавен карт в полуфинала, където бе едва 6-и. Това го остави 3-и за кръга.

Завършилият първи в полуфинала Стоян Досев остана 4-и в крайното класиране след едва 6-о място във финала. Пети в общото подреждане се нареди Константин Кирчев.

В клас Junior Cup единадесет деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Убедителна победа взе Виктор Николов, който спечели и 3-те състезания, а освен това записа и най-бърз тур.

Втори стана Габриел Александров, който се отличи с призови класирания във финала и суперфинала – 3-и. Адриан Аначков се нареди 3-и, който направи силен суперфинал, в който завърши 2-и. .Четвърти завърши Денислав Кузев, следван от Борис Родригес-Матов.