Победи за Тодоров и Николов в 5-ия кръг на Лаута

Победи за Тодоров и Николов в 5-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (4 юни) се проведе петият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При облачно, но сухо време, пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

9 пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup. Първи след квалификацията бе Стоян Досев, който поведе и в първия манш. След това обаче бе изпреварен от Делян Мишинков, а после удари и конус в бокса. Така той остана 7-и, а Мишинков спечели, следван Росен Тодоров и Цветомир Маринов.

Във втория манш Мишинков поведе, следван от Тодоров, като двамата се откъснаха напред. При влизането си в бокса обаче Делян удари конус. След пита той все пак се върна първи на трасето, следван от Тодоров и Стефан Марудов. Оказа се, че и тримата имат наказание за конуси и редът се запази.

Подиумът в клас Sprint

След финала след подадена контестация от Тодоров наказанието на Мишинков за бутнат конус бе увеличено с 2 сек и той отиде на 3-о място в манш 2. Така в крайното класиране за кръга победител стана Росен (с първо място във втория финал и с най-бърза обиколка), следван от Мишинков и Марудов.

В клас Junior общо 9 деца премериха сили в състезанието. Победата спечели Виктор Николов, който спечели първия манш с голям аванс. Във втория бе с по-бавна машина, но успя да запази лидерството пред Адриан Аначков, който завърши 2-и и в общото класиране с две втори места.

Призьорите в категория Junior

Топ 3 допълни Денислав Кузев, който завърши на тази позиция и в двата манша. Четвъртото място зае Борис Родригес-Матов ,следван от Стилиян Ралчев.

Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 2 юли.