Победи за Великов и Николов в 8-ия кръг на Лаута

Победи за Великов и Николов в 8-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (3 септември) се проведе осмият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При слънчево и топло за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

10 пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup. Победата взе Михаил Великов, който спечели финала и се класира 2-и в суперфинала. Най-бърз в последния манш бе Цветомир Маринов, който направи и най-бързата обиколка. Това му донесе 2-ото място в крайното подреждане.

Третото място зае Симеон Михалев, който стана 2-и във финала и 3-и в суперфинала. Топ 5 допълниха Георги Иванов и Стоян Досев, който беше първи в квалификацията.

В клас Junior 12деца премериха сили в състезанието. Победата взе Виктор Николов, който спечели квалификацията, а в първия финал натрупа аванс в началото и завърши първи. В суперфинала Николов остана 2-и, зад Денислав Кузев. Последният направи най-бързата обиколка и зае 2-ото място за кръга.

Трети се нареди Габриел Александров, който се отличи с второ място във финала и трето в суперфинала.  Четвърто място зае Денис Тодоров, следван Иван Илиев. Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 17 септември.