Победи за Виктор Николов и Георги Ванков в първия ендуранс на Лаута

Победи за Виктор Николов и Георги Ванков в първия ендуранс на Лаута

Миналата неделя (17 октомври) се проведе първото индивидуално състезание за издръжливост на Картинг писта Лаута. Общо 16 пилота в двата класа взеха участие. Адреналинът беше на максимум през цялото състезание.Всички пилоти се справиха отлично и най-важното без никакви инциденти.Наказания за неспортменско поведение и удари по пистата липсваха.

Картовете бяха много изравнени (в рамките на 3-4 десети от секундата), като това се дължеше на Любомир Гърков и Делян Мишинков, който този път не участва, а беше сред съдиите на състезанието. А то премина при много добра организация.

В клас Junior шест деца се пребориха за място на стълбичката, като караха 60 минути и трябваше да направят 3 задължителни смени в бокса по време на състезанието. Най-много обиколки в състезанието направи Виктор Николов, което му отреди и първото място.

Подиумът в клас Junior

Останалите пилоти направиха еднакъв брой обиколки, но по доброто общо време отреди второ място за Габриел Александров, а трето за Стефан Марудов.

Четвърти стана Кристиян Иванов,който имаше наказание от 15 секунди за по къс питстоп. Цветелин Цонев беше най-бърз в квалификацията, но се забави при първия бокс и изостана. Той завърши 5-и, а шести е Любомир Зеленков.

Почетната стълбичка в клас над 14 години

В клас над 14 години пилотите бяха десет. Те трябваше да карат 100 минути с пет задължителни бокса. Най-много обиколки в състезанието направи Георги Ванков, който води от старта до финала и спечели.

Второ място завоюва Росен Тодоров, следван от Мартин Манолов, тръгнал от полпозишън. Четвърти се класира Цветомир Маринов, следван от Атанас Милинич, Любомир Гърков, Рангел Рангелов, Ангел Христов и двамата пилоти ,които са дебютанти в състезанията Иво Василев и Никола Венев. Последният получи 15 секунди наказание за дълъг стинт от 2 обиколки и 15 секунди.