Подиум за Ивон Симеонова и в Словения

Подиум за Ивон Симеонова и в Словения

Поредно призово класиране тази година записа Ивон Симеонова. Българското момиче участва в 4-ия кръг от австрийския шампионат RMC и от този на CEZ Zone във Вранско, Словения в клас MiniMax.

Този път механик на Ивон беше опитният италианец Милан, след като Нели Симеонова беше комисар на състезанието. В тренировките Ивон винаги беше в челото, но отново нямаше късмет в следващата фаза от уикенда.

В квалификацията след само 2 направени обиколки се скъса жилото на газта. Наложи се Ивон да спре в продължаващата само 5 минути сесия. Така тя остана с едва 6-о време.

В състезанията по традиция Ивон направи сериозен прогрес. В първото състезание се нареди на 2-а позиция след много изпреварвания. В следващите две тя се класира на 3-о място.

В общото подреждане за кръга Симеонова е 3-а за RMC и 3-а за CEZ Zone, с което тя излезе на първо място в генералното класиране на CEZ шампионата с 30 точки аванс пред втория.

Следващото участие на Ивон ще бъде от 26 до 31 юли на Rotax Max Challenge International Trophy. Надпреварата ще се проведе на пистата в Льо Ман във Франция.