Подиум за Ивон Симеонова в Хърватия

Подиум за Ивон Симеонова в Хърватия

Ивон Симеонова записа успешен уикенд в Нови Мароф, Хърватия, където се проведе 3-ия кръг от шампионата на Австрия – RMC и този на CEZ Zone. Българското момиче се състезава в клас Rotax Junior, като неин механик беше Сандро от Сърбия.

Преди началото на уикенда пистата беше сериозно наводнена, но в последния момент организаторите успяха да се справят с тежката ситуация и да отводнят трасето. Заради проблемите тренировките бяха намалени.

Ивон показа скорост още от началото и беше много бърза в тренировките, но в квалификацията остана на 4-о място за RMC. Много от пилотите караха зад нея и използваха въздушната й струя, за да постигнат по-добри времена.

Последваха 3-те състезателни манша. В първия Симеонова се придвижи до 3-а позиция, а в следващия успя да стане 2-а за RMC. В последния по-лошата външна страна на старта доведе до загубата на няколко позиции, след което тя навакса до 5-ото място.

В крайното класиране за австрийския шампионат Ивон е 3-а, а за CEZ Zone е на 5-а позиция. Според нейния баща Иво Симеонов, тя е имала потенциала и скоростта да стане първа за RMC.

Следващото състезание на Ивон ще бъде на 2-4 юни в Словения, Птуй, където ще се проведе поредният кръг от RMC и CEZ Zone.