Подиум за Калоян Гьошев в 4-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Подиум за Калоян Гьошев в 4-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

На трето място завърши Калоян Гьошев в 4-ия кръг от шампионата на CEE Rotax Max Challenge в клас Rotax Micromax. Надпреварата се проведе на пистата Speedworld в Австрия и предложи много битки и изпреварвания.

Българският пилот показа скорост още в тренировките, като постепенно вдигаше темпото и бе постоянно във водещата група. В квалификацията постигна второ време, като изостана само на 0.023 сек от лидера.

В префинала обаче допусна грешка в края и отвори много един завой, след което бе изпреварен и завърши 5-и, като първите 5 бяха в рамките на малко над 1 секунда.

Последва силен финал от Калоян и второ място в подреждането на 0.7 сек от победителя. В суперфинала отново битката беше много оспорвана с доста смени на позициите, като Гьошев в един момент дори бе начало на колоната. В крайна сметка финишира 4-и.

Така в крайното класиране Калоян зае 3-ото място за кръга със 112 точки. Победител стана Дениел Лукянов със 123 т. В генералното класиране нашият пилот е на 3-о място преди финалния кръг, който е в средата на октомври, и има шансове да се пребори за титлата.

Неговият баща и механик Петър Гьошев остана доволен от показаното, като отбеляза, че в колкото повече такива състезания участва Калоян, толкова по-добре за него.