Половината точки за пилотите от Румъния и Серес

Половината точки за пилотите от Румъния и Серес

Половината точки получиха пилотите във висшия клас KZ2 за кръговете в Търгу Секуеск, Румъния и Серес, Гърция. Това стана ясно, след като Българската федерацията по картинг публикува пълните класирания и точките за въпросните 2 кръга.

Владимир Арабаджиев печели общо 25 точки от румънския старт (2 победи по 12.5), Станислав Атанасов 16.5 т. (10 т. за 2-о място и 6.5 т. за 4-о), а Никофор Баневски 16 т. (2 по 8 за 3-ите му места), а Васил Коларов 10.

От Серес Коларов (на снимката горе в средата), който записа 2 победи, получава 25 т., Александър Цветанов (вляво), който постигна две 2-и места 20 т., а Юлиан Серафимов (вдясно) 16 т. (две 3-и места). Решението не е изненадващо с оглед на това, че не можаха да се съберат 6 пилоти за нашия шампионат и да се образува „клас“ и в двата кръга, като има и тълкувания, че изобщо не трябва да се дават точки. Ден след това обаче класирането в KZ2 беше свалено от сайта на федерацията, като за момента още не е ясно дали това класиране ще се запази или ще бъде решено да не бъдат давани изобщо точки от тези два кръга. Според Росен Коларов от федерацията класирането с половината точки ще се запази.

Така след 4 кръга Арабаджиев (първият на снимката отгоре) води убедително със 125 точки, следван от Цветанов с 84 т. и Симеон Симеонов (зад Арабаджиев на снимката) с 80 т., който не кара във въпросните 2 състезания. С точка по-малко е Васил Коларов на 4-а позиция. Класирането в шампионата вижте ТУК.

В клас Ротакс подобни проблеми нямаше и след 4 кръга битката за титлата е много оспорвана. Води старозагорският пилот Кристиян Христов (с №1 долу на снимката) с 317 точки, следван от Николай Петров с 294 т. и от Христо Пенов (първият долу) с 292 т.