Промени в класирането на Ротакс Джуниър от 4-ия кръг в Хасково

Промени в класирането на Ротакс Джуниър от 4-ия кръг в Хасково

Българската федерация по картинг спорт направи промени в класирането за клас Ротакс Джуниър от 4-ия кръг на националния шампионат. Димитър Иванов, който завършиха съответно на 2-о място в първото състезание и на 3-о във второто, и Александър Михайлов, който финишира 2-и във второто, бяха дисквалифицирани заради по-ниско от минималното тегло за машината с пилота от 145 кг.

Точки също така бяха дадени на победителя Александър Коларов, който събра общо 51 т. от двете си първи места и полпозишъна. В тази връзка членът на УС на федерацията Росен Коларов обясни, че точки са дадени, тъй като е спазено изискването за сформиране на клас с подадените 4 заявки за участие – тези на Михайлов, Иванов, Коларов и Петър Гъдев. Последният участва само в свободните тренировки.

Според председателят на клуба Хидролифт Валентин Йосифов, който е бивш член на управителния съвет, това не е тълкувано правилно и за да се сформира клас и да се дават точки, трябва поне 4 пилота да са участвали в квалификацията. Според него също e странно как Иванов и Михайлов участват в Ротакс Джуниър, тъй като според него имат лиценз за сезона само за клас Мини. По въпроса Росен Коларов уточни, че за двамата е издаден временен лиценз за участие в Ротакс за този кръг, за който двамата са си платили съответната такса.

Със спечелените 51 точки Коларов излиза на 2-а позиция в шампионата с 205 т. Лидер продължава да бъде Христо Пенов с 306, който не участва в този кръг, присъединявайки се към групата пилоти, бойкотиращи състезанието, които са недоволни от управлението на федерацията.