Рекордна конкуренция от 16 пилоти очаква Иван Влъчков на Серес

Рекордна конкуренция от 16 пилоти очаква Иван Влъчков на Серес

Рекордна за сезона конкуренция от 16 пилоти в серия Туринг очаква Иван Влъчков на Писта Диамо на трасето Серес, където идния уикенд ще се състои 5-ият последен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

18-годишняит пилот с Хонда Сивик си осигури титлата след победа в предния кръг в Бургас, но въпреки това ще се бори за нов успех в шампионата, където до момента има 4 победи от 4 старта.

На Серес обаче няма да му е никак лесно, като сред съперниците му личат имената на ветерана Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Станислав Паришков с Опел Кадет и Красен Василев с Рено Клио.

Освен това ще има и много местни пилоти – Милтос Аглополос, Димитрис Зоидис, Джианис Каснтополос, Константинос Атматидис, Михалис Ставридис, Василис Тасос и др.

Миналия уикенд именно на Серес Влъчков навъртя близо 300 км с болида Sin Car R1 на Росен Даскалов като сериозна тренировка за предстоящото състезание

„Доволни сме, че тренирахме на Серес миналата седмица, защото очаквахме, че ще има голяма конкуренция, заяви Влъчков. – Не мога да кажа дали трасето ни подхожда, тъй като за последно сме карали на него със състезателната кола през 2015 г., а тя се е променила доста от тогава.“