Резултати от днешните сесии за Купа Гърков в Хасково

Резултати от днешните сесии за Купа Гърков в Хасково

Днес на пистата в Хасково при слънчево и много топло за сезона време се проведоха квалификациите и първите състезателни маншове за Купа Гърков. Надпреварата бележи началото на сезона в професионалния картинг спорт у нас.

В клас Mini BG в квалификацията в лява посока най-бърза беше Мартина Бонева, следвана от Стоян Драганов и Емил Стойков. Това класиране се повтори и в самия състезателен манш. Бонева бе с най-добро време и в квалификацията в дясна посока, след което спечели и манш 2 със сериозен аванс пред Драганов и Стойков.

Христо Младенов

В категория Mini Христо Младенов спечели квалификацията манш 1 в лява посока, следван в надпреварата от Георги Илиев и Деян Дамянов. В манш 2 отново първи стана Младенов, а този път след него се наредиха Дамянов и Силвия Станчева.

В обединената група Rotax Junior/Senior в квалификацията в лява посока и манш 1 победител стана местният пилот Кристиян Димитров. В манша той остави зад себе Калоян Генов и Йосиф Тошков. Хасковският пилот спечели и манш 2 в дясна посока, следван от Генов и Димитър Дончев.

В кралския клас KZ доминира Любомир Гърков, който спечели квалификациите и в двете посоки и двата манша. В манш 1 след него се наредиха Николай Арабаджиев и Христо Искилиев. В манш 2 Гърков изпревари Искилиев и Цанко Цанков.

Всички резултати от днешния ден можете да видите на:

https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/OFQENIBO-2147485646