РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ с красива демонстрация в Костенец

РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ с красива демонстрация в Костенец

Вчера (26 ноември) в центъра на град Костенец своята презентация пред фенове и приятели направи новооткритият клуб по картинг “РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ”.

Тимът бе основан през месец март тази година и за него се състезава един от водещите ни пилоти в клас Rotax Senior – Калоян Генов. Именно Генов и другия състезател по картинг в екипа Милен Бахчеванов, направиха демонстрационни карания със своите машини на специално изградено трасе в града.

Калоян впечатли гостите с карането си. А сред тях бяха седемкратният картинг шампион Юлиян Серафимов, както и най-успешният български екипаж на международната сцена през последните години – пловдивчаните Георги Гераджиев и Георги Гаджев от АСК Пловдив.

Присъства и дългогодишният навигатор на Георги Генов – Лазар Тевекелов, който през годините беше копилот на много наши рали състезатели.

Събитието беше организирано съвместно с общината на Костенец, кмета Йордан Ангелов и зам.кмета Маргарита Минчева, както и на районното управление. Всички те оказаха голямо съдействие. На презентацията присъства и председателят на РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ – Бони Бончев.

От клуба заявиха, че се надяват да са дали добър пример за другите клубове, които също да организират подобни събития в бъдеще.

Много снимки от събитието можете да видите долу: