РС – КАРТ с благотворителна демонстрация в Костенец

РС – КАРТ с благотворителна демонстрация в Костенец

На 9 март в центъра на град Костенец много интересна презентация пред фенове и приятели направи “РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ”. Това е второто по рода си събитие след това в края на 2022 г., като сега събра повече интерес сред местните фенове. Този път събитието бе с благотворителна цел – събиране на средства за лечение на местно дете в Турция. Ивентът беше съвместно на RS Kart с общината и РПУ Костенец.

Тимът бе основан през месец март 2022 г. и за него се състезава един от водещите ни пилоти в клас Rotax Senior – Калоян Генов. Именно Генов, Милен Бахчеванов, който също е пилот на екипа, както и членът на отбора Любомир Маринков направиха демонстрационни карания със своите машини на специално изградено трасе в града.

На шоуто присъстваха кметът на Костенец Йордан Ангелов и заместник-кметът Маргарита Минчева. Събрана беше сумата от 1517 лв., която бе преведена по сметка на момичето. Сред гостите бяха още дългогодишният навигатор на Георги Генов – Лазар Тевекелов, който през годините беше копилот на много наши рали състезатели.

Събитието се състоя с подкрепата и на Георги Гераджиев, представител на Yacoo Bulgaria.

Снимки от събитието можете да видите долу:

Видео от събитието можете да видите долу: