Руйков бе близо до класиране на финала в Адриа

Руйков бе близо до класиране на финала в Адриа

Любослав Руйков бе близо до това да се класира за финала във втория кръг от WSK Euro Series, който се проведе миналия уикенд в Адриа, Италия. Българският пилот се състезава в клас Mini за екипа на Ward Racing, като нямаше шанс в решителния момент.

Руйков започна добре уикенда, като постепенно подобряваше скоростта си при много силна конкуренция от 82-а пилоти. В квалификацията даде 56-о време, а след това в хийтовете отбеляза сериозен прогрес. В единия от тях той стана 13-и след старт от 19-а позиция и серия от изпреварвания.

В последния от хийтовете българският пилот също кара много силно и стана 14-и, като напредна с 5 места. Така той намери място в полуфинал В. В него той потегли 23-и и успя да достигне до 17-о място, което му даваше право на участие във финала.

Тогава обаче за жалост бе избутан от съперник при много оспорваната битка, в която 7-8 пилоти вървяха броня до броня. Така Любо не завърши състезанието, но показа потенциала си. Тази седмица Руйков ще вземе участие в поредния кръг от Италианския шампионат в Сарно.

Любо със своя треньор и механик Станислав Каваримов