Руйков бе на крачка от отлично класиране във WSK Open Series

Руйков бе на крачка от отлично класиране във WSK Open Series

Любослав Руйков бе на крачка от отлично класиране в състезанието от WSK Open сериите на пистата в Неапол, Италия. Българският пилот записа поредния си силен уикенд в конкуренцията на много бързи съперници в клас Mini GR3, въпреки че имаше здравословни проблеми.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава за екипа на Team Driver със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

След хийтовете Любо бе 10-и и 2-иот пилотите в неговия тим, като пред него беше само румънецът Богдан Козма Кристофор, който започна състезателния уикенд като претендент за титлата.

В префинала Руйков стартира 10-и и стигна до 5-ото място след серия успешни атаки. Във финала Любо потегли от 9-ата позиция и напредваше успешно в класирането, като записа и втората най-бърза обиколка в хода на състезанието.

Проблемът обаче дойде в самия край от съотборника му Боско. Последният, въпреки инструкциите преди началото на състезанието, че съотборниците трябва да си помагат, реши, че не може да пропусне Руйков напред.

На излизането от последния завой, когато Руйков беше изпреварил Боско, испанецът го удари отзад и отстрани, кортовете им се заклещиха и е спряха на старт-финалната права, на 100-ина метра преди финала. Така Руйков загуби 7-ото място в едно от най-силните и престижни състезания за годината в класа.

„Получи се изключително тъпа ситуация, тъй като цял сезон Любо помага на своите съотборници, а когато трябва да разчита на чисто пилотиране от тяхна страна, те винаги се провалят, заяви Станислав Каваримов. – Много от тези деца не могат да губят и трудно приемат, че на пистата може да има по-бързи от тях. Руйков демонстрира, че е много бърз, но целият му труд на пистата отиде на вятъра заради безотговорното поведение на съотборника му.”