Руйков достигна до полуфиналите на WSK Super Master Series

Руйков достигна до полуфиналите на WSK Super Master Series

Любослав Руйков достигна до полуфиналите в първия кръг на WSK Super Master Series, който се проведе миналия уикенд в Адриа. Българският пилот се представи много добре през целия уикенд, с оглед на това, че участва в едва второто си международно състезание, и че кара с контузия.

В квалификацията Руйков излез с групата на бързите пилотите, но състезателите отпред не даваха много газ и чакаха последния момент. Накрая остана малко време, в което Руйков направи само бърза обиколка, без да има пилоти пред него, които да го издърпват. Затова той зае по-задна 78-а позиция.

В хийтовете обаче нашият състезател, който кара за екипа на Ward Racing, се представи чудесно, като всеки път напредваше спрямо стартовата си позиция, когато не беше въвлечен в инцидент. В последните два хийта той записа и най-добрите си класирания – 13-и и 16-и и така се класира за полуфиналите 65-и от общо 115 пилоти.

Любослав Руйков

По-късно се оказа, че в тези два хийта и в полуфинала Руйков е карал със счупена костица на крака в резултат от инцидент преди това. Момчето е изпитвало много силна болка, но въпреки това е стиснало зъби и е продължило да се състезава.

В полуфинала Руйков само за 3 обиколки спечели повече от 10 позиции, но за жалост съперник зави към него при опит за изпреварване. След което Любо беше ударен и от други пилоти отзад и трябваше да се прибере в бокса. Така той не стигна до финала, но отбеляза сериозен прогрес.

Неговият треньор и ментор Станислав Каваримов остана доволен от представянето на Любо, като отбеляза, че пилотът се учи от грешките си, показва добра скорост и прави и отлични изпреварвания. Руйков ще пропусне 2-ия кръг на Ла Конка след седмица, а вместо това ще направи тестове на Лонато.

Любо и Станислав Каваримов