Руйков имаше скоростта, но не и късмета да стигне до финала в Адриа

Руйков имаше скоростта, но не и късмета да стигне до финала в Адриа

Любослав Руйков имаше скоростта, но не у нужната доза късмет, за да стигне до големия финал на пистата Адриа, където се проведе вторият и последен кръг от WSK Open Cup. Руйков се състезава за екипа на Ward Racing.

Българският пилот показа много добра скорост в тренировките, като на загряващата сесия преди квалификацията даде дори 7-о време. Именно в самата квалификацията обаче дойдоха основните проблеми на Руйков.

Заради новото правило, според което двигателят не може да се пали в падока, пилотите трябва да са много внимателни при излизането на пистата и да не настискат много газта веднага.

Любо обаче пълна газ на излизане от писта и двигателят загасна, тъй като още бе студен, а няма как да се загрее в бокса заради въпросното правило. Неговият механик Станислав Каваримов изтича до него и му помогна пак да запали, но след това моторът пак загасна. След ново рестартиране Руйков вече бе на трасето, но времето да влезе в бърза обиколка много намаля. В крайна сметка той ен можа да влезе в бърз тур само за 2 секунди.

Това означаваше последна стартова позиция за предстоящите хийтове. Въпреки това нашият състезател се бори мъжки, направи доста добри битки и хубави изпреварвания. И в крайна сметка успя да се класира за полуфинала в конкуренцията на над 100 пилоти.

В префинала също вървеше много добре и от последно място беше изпреварил 10-ина човека. Но 2 обиколки преди финала след инцидент с друг пилот получи технически проблем и отпадна.

Екипът и семейството на Руйков благодари на всички учители и директори на Частно международно училище Свети Георги, където учи Любо, и по специално на класната Дани Иванова, за разбирането, което проявяват към Руйков при честите му отсъствия поради участието му в картинг състезанията.