Руйков имаше скоростта, но не и шанса, за да стигне до финала на WSK Final Cup

Руйков имаше скоростта, но не и шанса, за да стигне до финала на WSK Final Cup

Любослав Руйков имаше скоростта, но не и нужната доза шанс, за да стигне до финала на WSK Final Cup в клас Mini, който се проведе на пистата в Адриа миналия уикенд в конкуренцията на над 120 пилоти.

Руйков като цяло направи силен уикенд, като имаше над 60 изпреварвания във всички серии. В квалификацията обаче в неговата серия имаше много бавен пилот, който караше по средата на трасето попречи на повечето състезатели да направят силна бърза обиколка.

А според правилника пилотите имат право на само 1 квалификационен тур. Това означаваше 81-о време в общото класиране от квалификацията и доста задна стартова позиция за хийтовете.

Въпреки това, Руйков, който се състезава за екипа на Ward Racing, направи много силни хийтове. В два от тях успя да спечели по 10 позиции и завърши 13-и и 14-и. Това му осигури 57-о място и класиране за полуфинал А.

В него Руйков напредна с 3 места, но нямаше достатъчно време, за да изпревари още пилоти пред него и да се нареди сред първите 17, които добиват право на участие във финала. Неговият механик Станислав Каваримов (на снимката долу) остана доволен от показаното.